Europese EBRD leent tientallen miljoenen euro’s aan Marokkaanse bedrijven

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling heeft leningen goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 50 miljoen aan twee Marokkaanse banken, namelijk “Crédit du Maroc” (eigendom van de Marokkaanse staat) en “Société Générale Maroc” (SGMB) (eigendom van de Franse bank Société Générale).

De leningsovereenkomsten werden ondertekend op het EU-Africa Business Forum in Brussel, dat georganiseerd wordt door de EU, de Afrikaanse Unie en Afrikaanse en Europese bedrijfsorganisaties.

Elke bank krijgt een lening van 25 miljoen euro. Volgens een verklaring van EBRD zijn die bedoeld om ‘de groene transitie van het Koninkrijk te versnellen’.

Deze financieringsprogramma’s worden ondersteund door de EU en het Green Climate Fund (GCF) en vallen binnen het kader van het Green Economy Finance Facility-programma (GEEF).

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling heeft ook een lening van € 12 miljoen verstrekt aan Morocco Mobility and Automotive Centre (ATC), een Marokkaans bedrijf dat zich bezighoudt met autotesten.

De EBRD zei dat de lening ‘ATC zal helpen bij het verwerven van apparatuur om het eerste automotive testcentrum in zijn soort in Afrika op te zetten’.

Lees ook:

Marokko krijgt 300 miljoen euro lening van de Europese Ontwikkelingsbank

Europese Ontwikkelingsbank leent € 40 miljoen aan CaixaBank Maroc

Europese Ontwikkelingsbank leent Marokko 40 miljoen euro

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.