Europese Ontwikkelingsbank leent € 40 miljoen aan CaixaBank Maroc

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) heeft een lening van miljoen 40 miljoen euro (+/- 430 miljoen dirham) toegekend aan de Marokkaanse tak van CaixaBank.

CaixaBank Maroc is gespecialiseerd in het verstrekken van leningen aan Spaanse en Marokkaanse kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) die actief zijn in Marokko.

‘De lening van de EBRD is bedoeld om de broodnodige financiering voor lokale MKB-bedrijven uit te breiden of te verhogen om in de behoeften van bedrijven te voorzien, aangezien de coronacrisis zijn tol blijft eisen’, aldus de Marokkaanse media.

De lening is ook bedoeld om de uitbreidingsstrategie van CaixaBank in Marokko te ondersteunen, om het MKB buiten Rabat en Casablanca te bereiken met diensten vanuit vestigingen in Tanger en Agadir.

Vorige week werd bekend gemaakt dat de EBRD 40 miljoen euro heeft geleend aan de Marokkaanse staatsbank Credit Immobilier et Hotelier (CIH). Sinds 2012 heeft EBRD ruim 2.4 miljard euro ‘geïnvesteerd in 65 projecten in het land’.

Lees ook: Europese Ontwikkelingsbank leent Marokko 40 miljoen euro