EU’s subsidies voor analfabetismebestrijding gebruikt voor Arabisering

Rachid Raja van Amazigh World werd gisteren de toegang verboden tot een ”symposium in het licht van de oprichting van het “Instituut voor opleiding in alfabetiseringsberoepen”. Het instituut en het evenement is een samenwerking van de UNESCO en het regime, met financiële steun van de Europese Unie

Raja, een trouwe onderdaan van Mohamed 6 en felle verdediger van het Allawitische Koninkrijk mocht het evenement niet bijwonen, omdat hij tegen de Arabisering van de Imazighen is.

Raja spreekt over racisme tegen Imazighen en Amazigh media in hun eigen land. Hij voegde eraan toe dat Franstalige en Arabische media wel de bijeenkomst mochten bijwonen.

Volgens Raja willen de organistoren hem niet bij het evenement hebben, omdat hij eerder de EU had bericht over hun ‘bijdrage aan de achteruitgang van inheemse talen en het extremisme van de jeugd in Marokko’.

De organisatoren wilden blijkbaar geen vragen over het misbruik van subsidies, bedoelt voor de strijd tegen analfabetisering, voor de Arabisering van de autochtone bevolking.

De subsidies die het Allawitisch regime krijgt om analfabetisme te bestrijden, worden ingezet om de Imazighen te Arabsieren. Ondanks dat het Tamazight op papier een officiele taal is, wordt het genegeerd in de alfabetseringslessen.

Dit is echter niet het enige misbruik door het regime. Marokko gebruikt bijvoorbeeld ook internationale financiering van organisaties als SOS Kinderdorpen om Amazigh weeskinderen te Arabiseren.

Video over het Arabiseringsbeleid van de Allawieten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.