Ex-politieke gevangene Jamal Mona morgen berecht vanwege Arif vlag

De ex-politieke gevangene Jamal Mona verschijnt morgen voor de Marokkaanse rechter vanwege het dragen van de Riffijnse vlag (zie foto). Marokko beschuldigt de Riffijn van ”openlijk opruien tegen de territoriale integriteit van het Koninkrijk”.

Jamal Mona werd voor het eerst opgepakt in juni 2017 en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De activist weigerde een verzoek voor koninklijk gratie in te dienen en zat zijn gevangenisstraf volledig uit.

Sinds hij vrij kwam op 9 juni 2019 wordt Jamal Mona lastig gevallen door de Marokkaanse repressietroepen. Maar dat weerhield hem niet, als 1 van de weinige ex-politieke gevangenen, om kritiek te blijven uiten op het regime.

Op 24 juli jl. werd Jamal Mona uit zijn huis ontvoerd door Marokkaanse repressietroepen. Zijn familie wist niet waar hij naar toe werd gebracht. Jamal werd na urenlang verhoor tijdelijk vrijgelaten. Morgen is de eerste zitting van zijn zaak, de Riffijn wordt vervolgd voor het dragen van de Riffijnse vlag.

Jamal Mona kan op steun rekenen van duizenden Riffijnen, ook hier vanuit Europa spreken tientallen Europese Riffijnen hun solidariteit uit. Leden van FHRO, die vandaag verschillende activiteiten gaande hebben in het Europees Parlement te Brussel, hebben ook hun steun voor Jamal uitgesproken en zeiden dat ze de zaak volgen.

 Korte video over wie Jamal Mona is, gemaakt door Arif News op de dag van zijn vrijlating

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.