Extremist El Kattani tegen gelijke rechten voor Tamazight

De Marokkaanse extremistische ‘moslimfiguur’ El Hassan El Kattani heeft de taal Tamazight aangevallen nadat bekend werd dat een wetsontwerp is aangenomen om, naast het Frans en Arabisch, ook in het Tamazight te schrijven op de geldbiljetten van het Noord Afrikaanse land.

De extremist en Imazighenhater El Kattani zegt dat het Tamazight op de geldbiljetten marginalisering en beperking is van ”de taal van de islam en de moslims”.

Opvallend is dat El Kattani met geen woord rept over het Frans en dat hij enkel het Tamazight, de oorspronkelijke taal van de inwoners van Noord Afrika, aanviel.

El Kattani is niet de enige islamist die zich verzet tegen gelijke rechten voor de Imazighen, begin deze week heeft de islamistische ”Le Parti de la justice et du dévéloppement” (PJD) de wetten betreft de implementatie van de officiële status van het Tamazight tegengewerkt. Een daad die ertoe heeft geleid dat twee politieke partijen zich terugtrokken uit de commissie die ervoor moet zorgen dat de officiële status van het Tamazight geïmplementeerd wordt. De PJD werkt deze wet al sinds 2011 tegen en kopstukken van deze partij maken zich schuldig aan racistische uitspraken jegens de Imazighen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.