Familie eist onderzoek naar dood kind na een operatie in het ‘ziekenhuis’ van Nador

De familie van het overleden meisje Salma El haddadi heeft een brief gericht aan onder meer de minister van Volksgezondheid en het openbaar ministerie om een onderzoek te starten naar de dood van hun dierbare.

In de brief staat dat op 31 juli 2020 het 8-jarig meisje met spoed werd overgebracht naar het Hassani Ziekenhuis in Nador vanwege hevige buikpijn, waarna een medische chirurgische ingreep nodig was om de appendix te verwijderen.

De familie zegt in de brief dat het meisje verwaarloosd werd na de operatie, waardoor ze volgens de getuigenis van haar vader in coma raakte. Het meisje werd opgenomen in de intensive care waar ze overleed.

De familie zegt ook dat ze gechanteerd werd door een arts genaamd Fouad die toezicht hield op de operatie. Deze arts eiste 6.000 dirham en de familie was genoodzaakt het bedrag te betalen.

De lokale afdeling van de ‘Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten’ (AMDH) in Midar riep op tot een dringend onderzoek naar de dood van het meisje, meldt het regimegezinde Dalil Rif.

De vereniging zegt dat het na beoordeling van de inhoud van deze klacht en de ernst van de daarin vervatte feiten, en na het horen van de getuigenis van de vader van het slachtoffer, besloten werd dit dossier, dat een publieke opinie is geworden, op te volgen en de minister van Volksgezondheid in Rabat en de vertegenwoordiger van het Ministerie van Volksgezondheid in Nador te schrijven om een ​​dringend onderzoek naar de zaak te starten en de nodige stappen te ondernemen.

De medische sector in Marokko is rampzalig voor de burger. Volgens de begrotingscijfers bedraagt het budget van het ministerie van Volksgezondheid dit jaar 18.67 miljard dirham (+/- 1.6 miljard euro). Dit bedrag vormt 7.27 procent van de begroting, minder dan de 10 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie hanteert.

Lees ook: 

Ziekenhuis Al Hoceima krijgt tweedehandse ondermaatse apparatuur

Families coronadoden in Tanger klagen over verwaarlozing en dodelijke vaccins (video’s)

Kankerpatiënt kan geen medicijnen vinden in Al Hoceima

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.