Familie verdronken activist vraagt Spanje naar zijn lichaam te zoeken

De familieleden van de verdronken Riffijnse activist Aziz Boutkabout hebben de Spaanse autoriteiten gevraagd te zoeken naar het lichaam van hun dierbare. De familie wil het lichaam van Aziz begraven in zijn geboorteplaats om het pijnlijke verlies te verzachten.

Aziz, oorspronkelijk uit Chaqran, woonde in Imzouren en nam actief deel aan de protesten van de Riffijnse volksbeweging. Na de intensivering van de Marokkaanse repressie en discriminatie in het gebied besloot hij, net als vele anderen, het gebied te ontvluchten.

Vorige week besloot hij samen met twee andere vrienden om de oversteek te wagen richting Spanje. De drie stapten op een jetski hopend op een betere toekomst. Midden in de zee raakte de jetski echter defect.

De drie bleven urenlang op de dobberende jetski in de hoop dat een schip langs vaart en hen redt. Na een paar uur gaf Aziz de hoop op een redding op en besloot te gaan zwemmen. Zijn twee vrienden zagen hem in de verte verdrinken en onder water verdwijnen. Na meer dan twintig helse uren midden op zee werden de twee uitgeputte Riffijnen gespot door een Franse schip dat de Spaanse kustwacht alarmeerde. De twee werden uiteindelijk gered door de Spanjaarden en naar de haven van Motril gebracht.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.