Familie weigert Ikhlas te begraven zonder inzage in het onderzoek

De Marokkaanse autoriteiten hebben gisteren gemeld dat de familie van Ikhlas El Boujdaini vandaag het lichaam van hun dierbare terugkrijgen en dat in de middag de begrafenis zal plaats vinden.

De familie heeft echter laten weten dat zij het lichaam van hun dochter niet zullen ontvangen noch zullen begraven tot zij de resultaten zien van het forensisch onderzoek. De familie eist ook inzicht te krijgen in het onderzoek dat gaande is naar de verdachten en dat de familie garanties krijgt dat de dader(s) daadwerkelijk berecht zullen worden.

De familie vreest dat de moordenaar(s) van hun dochter hun straf zullen ontglippen door smeergeld, connecties of pure discriminatie. Dezelfde vrees die geuit werd toen Mohsin Fikri verpletterd werd in de stad Al Hoceima, in de zaak van Mohsin was de maximale celstraf slechts acht maanden.

Het Marokkaanse regime probeert de situatie in de streek te sussen. De provinciale autoriteiten lieten gisteren weten dat ze de begrafeniskosten op zich zullen nemen. Iets dat het regime vaker doet bij zulke gevallen. De inwoners van de streek zijn echter woedend en krijgen solidariteit en medeleven uit heel Arif. Maar de kans dat Ikhlas een tweede Mohsin Fikri wordt is klein. Vooral omdat het gebied grote aanwezigheid van Marokkaanse repressietroepen kent en het dood schieten van Imad El Attabi en het dood vergassen van Abdelhafid Ahaddad nog vers is in het geheugen van de Riffijnen. Evenals de verkrachting, marteling en opsluiting van honderden Riffijnen waaronder tientallen kinderen.

Lees ook: Ikhlas El Boujadaini dood teruggevonden3-jarig meisje uit Ait Touzine al 9 dagen vermist

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.