Familielid veroordeelt misbruik begrafenis Ahmed El Morabit door panarabisten

Ahmed El Morabit werd gisteren begraven in zijn woonplaats Tetouan. De begrafenis werd misbruikt door enkele panarabisten die de Riffijn wilden claimen zonder enige respect voor de doden en de rouwende familieleden van El Morabit.

De neef van Ahmed El Morabit zegt dat de familie dit misbruik veroordeelt. Ismael Elgarroudi verklaarde dat de panarabisten bewust hebben geprobeerd de begrafenis te controleren om het Riffijns en Amazigh symboliek van Ahmed El Morabit te verbergen, wat volgens hem de haat van deze elementen weerspiegelt.

Elgarroudi zegt dat het gedrag van de infiltranten schade brengt aan het symboliek van zijn oom die zijn leven heeft gewijd aan de strijd voor Arif. De neef zegt dat de solidariteit van zijn oom met alle bezette volkeren, waaronder de Palestijnen, misbruikt werd door de panarabisten.

Ahmed El Morabit overleed eergisteren vrijdag in zijn woonplaats Tetouan. Hij was een vrijheidsstrijder die de Riffijnse president Abdelkrim El Khattabi persoonlijk heeft gekend in Egypte. De oom van de politieke gevangene Nasser Zefzafi was degene die hem de weg leidde naar het huis van de Riffijnse leider in Cairo.

Ahmed El Morabit was ook de zoon van de rechterhand van Abdeslam El Khattabi, de minister van Financiën ten tijde van Arif Republiek.

Na de mislukte coup op Hassan II in 1972 was Ahmed El Morabit een van de Riffijnen die opgepakt en gemarteld werden door Marokko. Wij schreven eerder een artikel over de arrestatie en marteling van Omar El Khattabi in 1972.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.