Families Riffijnse gevangenen in gevaar gebracht (updated)

Houda Jelloul

De dochter van de Riffijnse activist Mohamed Jelloul, die een gevangenisstraf van tien jaar moet uitzitten in Oukkacha in Casablanca, heeft vanochtend gemeld dat zij in gevaar zijn gebracht .

Houda Jelloul, samen met de familieleden, waren onderweg om deel te namen aan een protest in Casablanca, toen zij werden uitgescholden door onbekende personen in een SUV. De onbekenden hebben geprobeerd de bus, die de familieleden verplaatst van Al Hoceima naar Casablanca, te laten verongelukken, voegde Houda eraan toe.

De Riffijnse zei dat de opdrachtgevers ”bekend zijn bij iedereen”, verwijzend naar het Marokkaanse regime en hun geheime diensten.

Wij zullen dit berichten updaten bij meer details.

Update 1: Abdellatif El Ablak, de broer van de Riffijnse gevangene Rabie El Ablak, bevestigt dat de families van de Riffijnse gevangenen achtervolgt werden. De Riffijn zei dat de bus van de families achtervolgt werd op het moment dat ze vertrokken uit Al Hoceima, de auto stopte in Boukidaan. Eeen andere auto, met de kenteken (45 أ) nam de achtervolging over terwijl de eerste verdween.

De auto, een SUV, wilden de bus doen stoppen en vertelden de families dat ze vragen hadden. Maar de families vertrouwden het niet, vooral omdat dit in de nacht gebeurde en de families zich onveilig voelden. Hierna begonnen de onbekenden in de auto de families uit te schelden met vulgaire woorden en bedreigden hen.
De onbekenden gebruikten ook grootlicht om de chauffeur te desoriënteren. De chauffeur was genoodzaakt de afslag te nemen en veiligheid te zoeken in de stad Taza. In de straten van deze stad wisten zij de achtervolgers van zich te schudden om vervolgens de weg te vervolgen naar Casablanca.

Ook Abdellatif El Ablak neemt de Marokkaanse staat de verantwoordelijkheid voor wat hen overkwam.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.