FAO: 36% Marokkaanse vrouwen lijdt aan bloedarmoede

In haar nieuwe rapport dat eergisteren werd gepubliceerd zegt FAO dat de armoede in Noord Afrika stijgt. Het rapport bevat verschillende cijfers die de situatie in de Noord Afrikaanse landen weerkaatsen.

In Marokko lijden 1.4 miljoen mensen aan ondervoeding, dat is 3.9 procent van de totale bevolking.

Volgens het rapport lijdt 14 procent van de Marokkaanse kinderen aan groeistoornis, 2.3 procent van de kinderen is mager, 3,1 procent heeft ondergewicht en 10,7 procent overgewicht.

Volgens de statistieken van FAO voor 2016 is de prevalentie van bloedarmoede bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd (15 tot 49 jaar) 36,9 procent, terwijl borstvoeding in de eerste zes maanden slechts 27,8 procent is. Terwijl 26,1 procent van de Marokkaanse volwassenen aan obesitas lijdt.

Ook FAO merkt dat de leefomstandigheden op het platteland erger zijn dan in de stedelijke gebieden. 10.3% van de inwoners van het platteland heeft geen elektriciteit, tegenover 0.3% van de inwoners in de stedelijke gebieden. 17.6% van de inwoners op het platteland hebben geen toegang tot sanitaire voorzieingen, vergeleken met 0.4% in de steden. Op het platteland heeft 23.9% van de inwoners geen toegang tot drinkwater, in de steden is dat 0.4%. 14.4 procent van de inwoners van het platteland is arm, in de steden is dat 4.8 procent.

Lees de Arabischtalige samenvatting van het rapport op de regeringsgezinde Hespress.

 

Lees ook: 

Marokkaans beleid houdt Arif en Souss afhankelijk van Casablanca en Rabat

Economische kloof regio’s Marokko enorm

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.