Fqih opgepakt voor seksueel misbruik kinderen in moskee

Deze week is een fqih (geestelijke die ook de taken van een imam uitvoert) opgepakt nadat meerdere ouders hem hebben aangeklaagd voor seksueel misbruik van hun kinderen, meldt Le360.

De fqih werkte in een moskee in de commune Sidi Bouabdelali in de provincie Tiznit. Hij zou de kinderen, die naar de moskee gingen om koran te leren, dwingen seksuele handelingen te verrichten.

Drie slachtoffers hebben een klacht ingediend, waaronder een 9-jarige jongen en een 12-jarig meisje.  De vader van het meisje merkte dat zijn dochter mentaal achteruit ging en dat ze niet meer naar de moskee wilde gaan. De vader vroeg zijn dochter wat haar mankeerde en na aandringen vertelde ze hem dat de fqih haar dwingt om zijn geslachtsdeel te betasten en te kussen.

De geschokte ouder vroeg andere kinderen die naar de moskee gingen en zij bevestigden dat zij ook het slachtoffer zijn geweest van hetzelfde misbruik. De 9-jarige jongen vertelde zijn vader dat de fqih hem meenam naar het toilet en hem daar dwong om zijn geslachtsdeel te betasten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.