Frankrijk halveert aantal visa voor Marokkanen


Frankrijk heeft besloten het aantal visa dat aan Marokkanen wordt verleend te halveren. Het besluit is het antwoord van Parijs op de tegenwerking door Marokko inzake de terugkeer van Marokkanen die illegaal verblijven in Frankrijk.

Recente gegevens geven aan dat vorig jaar de Marokkaanse reizigers de meeste door Frankrijk uitgegeven Schengenvisa hebben ontvangen. Volgens MWN hebben reizigers uit Marokko het afgelopen jaar 98.627 Schengenvisa gekregen, gevolgd door Russen (78.701), Algerijnen (73.276) en Chinese reizigers (71.451).

Volgens recente gegevens van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken hebben Marokkanen in 2019 meer dan 346.000 inreisvisa voor Frankrijk verkregen, in 2018 was dat ongeveer 303.000 en in 2017 ruim 295.000.

De spreekbuis van Rabat, Hespress, zegt dat het gemiddelde aantal visa dat Frankrijk aan Marokkanen verleend 300.000 is. ‘Met het nieuwe besluit zullen 150 duizend Marokkanen het recht worden ontnomen Frankrijk te bezoeken’, voegt de spreekbuis van het regime toe.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, zei dat de Franse beslissing niet gerechtvaardigd is. Volgens de minister werkt Marokko niet tegen inzake de terugkeer van Marokkaanse illegalen. Nasser Bourita zegt dat Marokkaanse consulaire diensten dit jaar 400 Laisser-passers hebben verstrekt aan Marokkanen die illegaal verblijven in Frankrijk.

De Marokkaanse minister legt de fout bij Frankrijk en zegt dat de Marokkaanse illegalen niet worden geaccepteerd in het Allawitisch koninkrijk omdat ze niet over PCR-testen beschikken. Volgens Bourita weigeren deze Marokkanen PCR-testen uit te voeren in Frankrijk, waardoor ze niet welkom zijn in Marokko.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.