Frankrijk leent Marokko 50 miljoen euro

Het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater en het Franse Agentschap voor Ontwikkeling (AFD) ondertekenden op woensdag 17 juli twee financieringsovereenkomsten voor een totaalbedrag van 51 miljoen euro als onderdeel van het programma om ”de prestaties en flexibiliteit van de drinkwaterdienst in de noordelijke regio’s van Marokko uit te breiden en te verbeteren”.

Het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater meldde dat het eerste verdrag betrekking had op een lening van 50 miljoen euro voor het tweede deel van het programma, waarvan het eerste deel werd ondertekend op 21 december 2018. Het tweede verdrag was een ”subsidie” ​​van 1 miljoen euro voor de financiering van een aantal activiteiten in verband met het programma, aldus verschillende media waaronder Dalil Rif en Notpress.

Het bedrag zal volgens het Marokkaanse regime geïnvesteerd worden in de provincies Al Hoceima, Nador, Driouch en Taounate.

Op social media hebben veel burgers sarcastisch gereageerd op de Franse leningen aan het Marokkaanse regime omdat Mohamed VI onlangs geld doneerde aan Frankrijk om de Notre-Dame te renoveren.

Lees ook: Frankrijk leent Marokko 1.2 miljard dirham

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.