Frankrijk legt Attijariwafa Bank een boete van 500.000 euro op

Het Franse toezichtcomité, Autoriteit voor controle en afwikkeling – ACPR, legde de Attijariwafa bank in Europa een boete op van 500 duizend euro om verschillende redenen, met als belangrijkste het niet-naleven van de risicoclassificatie procedures met betrekking tot terrorismefinanciering en het witwassen van geld.

ACPR verklaarde in documenten, waar Arif News over beschikt, dat haar besluit kwam na onderzoek en controle van een aantal dossiers en klachten die resulteerden in transacties die niet in overeenstemming waren met de regels.

De autoriteit verduidelijkte dat de betrokken bank de risicoclassificatie van “verdachte” gelden had moeten bepalen op basis van de aard van de geleverde dienst, de voorwaarden van de transactie, de kenmerken van de klanten, evenals de kenmerken van de herkomst en de bestemming van de gelden.

De Franse autoriteit meldt dat het bij acht gevallen niet op de hoogte werd gebracht over de vermoedens van terrorismefinanciering en het witwassen van geld.

Attijariwafa Bank, de grootste bank in Marokko en onderdeel van de holding van koning Mohamed VI, heeft twee maanden de tijd om in beroep te gaan tegen het besluit van ACPR.

Lees ook:

AttijariWafa België in de problemen na uitlekken illegale praktijken

Onrust binnen de Europese afdeling van de bank van Mohamed VI door boycot

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.