Frankrijk stuurt alweer een vliegtuig om burgers terug te halen uit Marokko

De Franse ambassade in Marokko meldt dat er een vlucht is gepland voor 14 april om een deel van de gestrande Fransen in dat land te repatriëren. Een vliegtuig van Air France zal aanstaande woensdag in Marrakech landen om noodgevallen uit Marokko terug te halen naar Frankrijk. De Franse ambassade meldt dat de vlucht niet bedoeld is voor commerciële kaartverkoop.

Nadat de Marokkaanse staat bekend maakte het luchtruim te sluiten vanwege het coronavirus twitterde (foto 1) de Franse president Emmanuel Macron het volgende: ‘aan onze landgenoten gestrand in Marokko: er worden nieuwe vluchten georganiseerd om u naar Frankrijk terug te laten keren. Ik vraag de Marokkaanse autoriteiten ervoor te zorgen dat al het nodige zo snel mogelijk wordt gedaan.’
Sinds de tweet heeft Frankrijk meerdere vliegtuigen gestuurd naar Marokko om haar burgers terug te halen.

Ondertussen werkt het Marokkaanse regime repatriëringsvluchten naar Nederland en België tegen. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin, zei dat Marokko de repatriëring van Belgen met dubbele nationaliteit tegenwerkt. Ook de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, heeft gezegd dat het Marokko is dat geen toestemming wil geven voor de repatriëring van gestrande Nederlanders.