Frankrijk verstrekt Marokko tweede lening binnen een maand

Het Franse ontwikkelingsagentschap (AFD) heeft Marokko een lening van 200 miljoen euro (ongeveer 237 miljoen Amerikaanse dollars) toegekend. Volgens de officiële berichtgeving is dat geld bedoeld om projecten te financieren die klimaatveranderingen bestrijden.

De lening werd toegekend aan het ‘Municipal Equipment Fund’, een overheidsinstelling voor ontwikkelingsfinanciering die verantwoordelijk is voor de financiering van infrastructuur- en investeringsprojecten in het Allawitische koninkrijk.

‘De lening zal nieuwe investeringen en openbare infrastructuurprojecten helpen financieren die gericht zijn op het verminderen van territoriale en sociale ongelijkheden en het bestrijden van de effecten van klimaatveranderingen’, aldus het rapport.

Dit is de tweede lening in minder dan een maand die de AFD aan Marokko heeft verstrekt, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhuanet.

Op 13 juli verleende de AFD nog een lening van 150,6 miljoen euro ’ter ondersteuning van de agrarische ‘Green Generation Strategy’ in het koninkrijk van Mohamed 6.

AFD is de afkorting van het ‘Franse ontwikkelingsagentschap’ (Frans: Agence française de développement) en is een openbare financiële instelling die het door de Franse regering vastgestelde beleid uitvoert.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.