Frankrijk waarschuwt zijn burgers in Marokko en onderzoekt moord op toeriste

Het Franse antiterrorismeparket (Pnat) heeft gisteren aangekondigd een onderzoek te starten naar de moord op een 79-jarige Franse toeriste in Marokko. Volgens Pnat is de moord terroristisch van aard.

Frankrijk heeft ook het reisadvies voor het Allawitisch Koninkrijk aangepast. Op de website van de Franse ambassade in Marokko staat het volgende te lezen: ”Naar aanleiding van een aanslag die leidde tot de dood van een Franse toerist in Tiznit (ten zuiden van Agadir) op 15 januari 2022, wordt aangeraden waakzaam te zijn op alle openbare plaatsen en tijdens het reizen door Marokko.

De 31-jarige dader heeft ook een Belgische vrouw aangevallen in Agadir. ”Plots werpt een persoon gewapend met een mes met bladen zich op haar en probeert haar de keel door te snijden. Een ongelooflijke reflex zal haar leven redden: ze beschermde haar keel met haar arm”, schrijft La Dernière Heure.

Volgens de Franse media heeft het Marokkaanse parket het onderzoek inmiddels toevertrouwd aan de antiterreurpolitie, die “een terroristisch motief voor de misdaad” vermoedt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.