Frankrijk wil Afrikanen gebruiken als proefkonijnen voor coronavaccin!

Een gesprek op de Franse televisie tussen twee artsen veroorzaakte verontwaardiging op sociale media nadat ze hadden voorgesteld om vaccins tegen het coronavirus op Afrikanen te testen omdat ‘ze geen maskers, behandeling of intensieve zorgen hebben’.

In de video stelt Jean-Paul Mira, het hoofd van de afdeling intensive care van het Cochin-ziekenhuis in Parijs, het idee voor om nieuwe coronavaccins op Afrikaanse populaties te testen aan Camille Locht, de onderzoeksdirecteur van het Franse nationale instituut voor gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM).

“Als ik provocerend kan zijn, moeten we deze studie dan niet doen in Afrika waar geen maskers, geen behandeling of intensieve zorg zijn? Een beetje zoals we deden in sommige onderzoeken naar aids. We hebben dingen geprobeerd bij prostituees omdat ze sterk worden blootgesteld en zichzelf niet beschermen, ‘zei Mira.

Locht was het eens met de suggestie: ‘Je hebt gelijk. We denken er eigenlijk over na om een ​​onderzoek in Afrika te leiden … We hebben al een aanbesteding uitgeschreven en we denken sterk na over het idee.’

De beelden, afkomstig van een talkshow die op 1 april op de Franse televisiezender LCI werd uitgezonden, gingen viraal toen de Kameroense voetballegende Samuel Eto’o de video op zijn sociale media deelde. ‘Moordenaars!’ Eto’o reageerde op Twitter voordat hij de video op zijn Facebook- en Instagram-pagina’s deelde. Ook Didier Drogba deelde een screenshot van de video en zei onder meer dat Afrika geen testlaboratorium is.

Ondertussen gaf de INSERM een verklaring af op hun Twitter-account waarin stond dat de video “verkeerd werd geïnterpreteerd”.

Frankrijk bezit vandaag de dag nog steeds veel macht in veel staten die het heeft gecreëerd in Afrika en waar de lokale dictators afhankelijk zijn van Parijs om aan de macht te blijven. Het is ook niet de eerste keer dat Frankrijk tests uitvoert in Afrika. In de jaren zestig van de vorige eeuw voerde Frankrijk kernproeven uit in de Amazigh gebieden in het zuiden van Algerije.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.