Franse school in Casablanca negeert coronamaatregelen en organiseert een feest (video)

Ondanks de coronamaatregelen die bijeenkomsten verbieden heeft de Franse Lyautey school in Casablanca gisteren een feest georganiseerd.

Video’s van de feest gaan viraal op sociale media. Burgers vragen zich af waarom de Franse school haar gang mag gaan terwijl demonstraties verboden worden vanwege de coronamaatregelen. Critici vragen zich ook af waarom betogers mishandeld worden en waarom de moskeeën gesloten worden vanwege die regels die blijkbaar niet voor iedereen gelden.

De Franse school draagt een opmerkelijke naam. Hubert Lyautey was de residentgeneraal ten tijde van het Franse protectoraat. Hij was verantwoordelijk voor het neerslaan van het Amazigh verzet en de dood van een groot aantal strijders en burgers. Hubert Lyautey nam ook deel aan de oorlog tegen Arif republiek voordat hij vervangen werd door Philippe Petain vanwege zijn desastreuze nederlagen tegen het Riffijnse leger.

Toch wordt Hubert Lyautey gerespecteerd door Marokkaanse fascisten voor zijn essentiële aandeel in de oprichting van het huidige Marokko.

Lees ook: Marokko verbiedt sit-in tegen normalisatie banden met Israël

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.