‘Friends of the Rif’ vandaag in het Europees Parlement te Brussel

Vandaag had de parlementsgroep Friends of the Rif zijn derde bijeenkomst in het Europarlement te Brussel. De bevriende Europarlementariërs en leden van FHRO hebben verschillende punten besproken omtrent de Riffijnse zaak en de situatie van de Riffijnse activisten in de Marokkaanse gevangenissen.

Naast deze bijeenkomst heeft Friends of the Rif ook de Spaanse organisatie APDHA uitgenodigd om aandacht te vragen voor de situatie van de Riffijnse vluchtelingen die in Spanje aankomen. De vertegenwoordiger van de Spaanse organisatie, Rafael Lara, sprak onder meer de fractieleden van GUE/NGL toe. Rafael Lara las ook een manifest voor. In de manifest spreekt de organisatie haar solidariteit uit met het Riffijnse volk en herinnert de Europese politici de misdaden die tegen de Riffijnen zijn begaan sinds de jaren 20 van de vorige eeuw.

‘Freedom & Human Rights Organization’ (FHRO) heeft ook het rapport van International Senior Lawyers Project (ISLP) overhandigd aan verschillende Europarlementariërs. Dit rapport bevestigt dat de Riffijnse activisten geen eerlijk proces hebben gehad.

De Riffijnse vriendengroep heeft ook een nieuw lid erbij gekregen. Het gaat om de Spaanse Europarlementariër Manuel Pineda Marín. De Riffijnse activisten hebben ook uitgebreide gesprekken gehad met verschillende bevriende Europarlementariërs.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.