Gastarbeider uit Nederland opgelicht in Tanger, dreigt nu dakloos te worden

Een Riffijns gezin in Tanger dreigt dakloos te worden nadat hun huis in beslag werd genomen. Volgens de familie, waarvan de vader een gastarbeider in Nederland was, zijn ze opgelicht.

Het huis van 100 vierkante meter en drie verdiepingen werd verkocht door de staat aan een advocaat voor zo’n 80 duizend euro. De familie zegt dat het huis veel meer waard is en dat de nieuwe eigenaar hen dwingt het huis te verlaten.

De problemen voor het gezin begonnen toen de vader, die mede-eigenaar van een café is, ruzie kreeg met zijn neefje die werkzaam was bij hem. De neef spande een rechtszaak tegen zijn oom die hem zou hebben ontslagen, wat het gezin ontkent. De rechtbank besloot dat de vader zijn neefje zo’n 18 duizend euro schadevergoeding moest betalen, waarvan 5.500 euro per direct.

Volgens de familie heeft een ambtenaar van de rechtbank een document opgesteld waarin onterecht zou staan dat de vader weigerde om het bedrag van 5.500 euro te betalen. Hierna is het huis in beslag genomen.

De 81-jarige vader smeekt Mohamed 6 in te grijpen en zegt dat hij sinds de jaren zestig werkzaam was in Nederland om geld te sparen en een huis voor zijn kinderen te kopen. ‘Nu worden troepen naar mijn huis gestuurd om mij op straat te gooien’, voegt hij toe. De man klaagt dat hij van het kastje naar de muur wordt gestuurd en waarschuwt dat dit iedereen kan overkomen.

Ook zijn echtgenote roept Mohamed 6 op om in te grijpen. ‘Ons huis is 280 duizend  euro waard en ze hebben het verkocht voor 80 duizend euro. Dit is pure onrecht’

De vrouw beschuldigt de advocaat van de familie te hebben samengespannen met de advocaat die het huis kocht.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.