Gastheer van Aboutaleb haalt uit naar Nederland

Abdeslam Bouteyeb, voorzitter van het ‘Collectief Geheugen voor Democratie en Vrede’, heeft kritiek geuit op wat de Marokkaanse regering ”bemoeienis met interne zaken door Nederland” noemt. Bouteyeb is tevens de organisator van het filmfestival in Nador, waar de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb over minder dan een maand als belangrijke gast zal arriveren.

Ahmed Aboutaleb, die door de organisatie van Abdeslam Bouteyeb als maatschappelijk betrokken en burgemeester van Rotterdam werd gepresenteerd, is namelijk de erevoorzitter van het festival dit jaar.

Abdeslam, die tegen de volksbeweging en haar activisten is, reageerde op het antwoord van Stef Blok op de Kamervragen van Nederlandse parlementsleden als volgt: ”Het standpunt van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken over de kwestie van wat bekend is geworden als ”Riffijnse volksbeweging” is oppervlakkig, overhaast en erg nonchalant! En dat laatste is de grootste taboe in diplomatieke relaties”.

Bouteyeb, haalde ook uit naar de Nederlandse journalisten en analisten. Bouteyeb, zei dat het dossier van Arif ”sommige quasi-journalisten en politieke analisten verleidt om rapporten uit te brengen die niet wetenschappelijk noch van de inlichtingendienst zijn, om hun landen erbij te betrekken (in de problemen te brengen)”.

Ahmed Aboutaleb, die in 2007 een koninklijke onderscheiding kreeg van Mohamed 6, heeft tot nu toe niet gereageerd op de uitspraken van Bouteyeb van twee dagen geleden. Abdeslam Bouteyeb heeft banden met Ilyas El Oumari en heeft zich in het verleden verkiesbaar gesteld in Nador namens de partij ‘Authenticiteit en Moderniteit Partij’ (PAM). De verkiezing verloor hij op een beschamende wijze, toen hij slechts 936 stemmen kreeg van de 76.463 totaal getelde stemmen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.