Gedetineerde burgerjournalist El Asrihi geslaagd voor zijn Masterdiploma

De Riffijnse burgerjournalist Mohamed El Asrihi, die vastzit in de gevangenis van Casablanca (Oukacha), heeft vandaag zijn Masterdiploma behaald aan de Universiteit van Mohamed 1 in Oujda. De Riffijn, wiens livestreams bekendheid gaf aan de Volksbeweging en diens activisten wereldwijd, studeerde af in Amazigh Studies.

Mohamed El Asrihi zag het licht op 23 juli 1987, hield van journalistiek vanaf zijn jeugd. Mohamed houdt van lezen, houdt van fotograferen, en gaat graag een debat aan. El Asrihi was betrokken bij meerdere lokale nieuwssites, maar om zijn onafhankelijkheid te behouden startte hij een eigen nieuwswebsite met de naam Rif24.com. Na de moord op Mohsin Fikri speelde deze website een zeer belangrijke rol voor de Riffijnse volksbeweging. Via de pagina van Rif24 op Facebook volgden duizenden mensen live de vreedzame massademonstraties van de Riffijnse volksbeweging.

Over zijn arrestatie citeren wij uit een gesprek met zijn jongere broer die Arif News sprak vlak na zijn arrestatie: ” De laatste keer dat ik mijn broer zag was op vrijdag (26-05-2017) om 13:00. Hij zei tegen mij dat er een poging was om Nasser Zafzafi te arresteren en vertrok haastig uit ons huis richting het huis van Nasser.

Ik zag mijn broer live gaan op het dak van het huis van Nasser Zafzafi, toen het regime de betogers en het huis aanviel verloor ik alle contact met mijn broer.

Ik wist helemaal niks over hem, sommigen vertelden mij dat hij gearresteerd was op het dak van het huis van familie Zafzafi, anderen zeiden dat hij ontvoerd was… Ik geloofde hen niet tot (vorige week) dinsdag. Hij werd toen om 5:30 gearresteerd in Trougout samen met Abdelali Houdoe (AraghiTV), Jaouad Essabiri (Rif24) en de zoon van de eigenaar van het huis waar ze waren ondergedoken. Zij werden overgebracht naar Casablanca aan boord van een helikopter.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.