Geen bezoek van VN-rapporteur racisme aan C. Arif

De speciale VN-rapporteur voor racisme bevindt zich sinds 13 december in Marokko om racisme jegens o.a. Imazighen te observeren. Het bezoek zal duren tot 21ste deze maand

De VN-rapporteur, E. Tendayi Achiume, zal een bezoek brengen aan Rabat, Tanger, Tetouan, Agadir en Casablanca. “Mijn missie naar Marokko, met bezoeken aan Rabat, Tanger, Tétouan, Agadir en Casablanca, zal zich richten op alle facetten van raciale ongelijkheid die een obstakel vormen voor het volledige genot van mensenrechten,” aldus E. Tendayi Achiume.

De speciale rapporteur voegde eraan toe dat ze de situatie van de Amazigh-bevolking in Marokko zou onderzoeken, evenals de levenservaringen van zwarte Marokkanen, joden en andere minderheden.

Mensenrechtenactivisten hebben tegen Hespress gezegd dat ook Al Hoceima en Nador op de bezoeklijst van de VN-rapporteur stonden, maar uiteindelijk werden deze twee gemilitariseerde steden geschrapt.

De Riffijnse activisten vinden dit besluit onbegrijpelijk en zeggen dat de VN-rapporteur juist deze twee steden moet bezoeken waar de discriminatie tegen de Imazighen te zien is in elke straat, met name in Al Hoceima dat als centrum geldt voor de Riffijnse volksbeweging.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.