Geen vluchten van en naar Al Hoceima

Het Marokkaanse regime heeft bekend gemaakt de grenzen vanaf aanstaande dinsdag te heropenen voor Marokkanen in het buitenland en buitenlanders die in Marokko verblijven.

Het regime heeft toestemming verleend aan Royal Air Maroc en Air Arabia om vluchten te organiseren. Gisteren maakten de twee vliegmaatschappijen hun schema bekend en daaruit bleek dat zowel het staatsbedrijf RAM als Air Arabia (van de Verenigde Arabische Emiraten) geen vluchten van en naar Al Hoceima zullen verzorgen.

Uit de schema blijkt ook dat Royal Air Maroc ook niet op Aroui zal vliegen. Air Arabia doet dat wel. Tussen Amsterdam en Aroui zullen wekelijks vijf vluchten plaatsvinden en tussen Brussel en Aroui vier vluchten per week. Air Arabia zal vliegen op de luchthavens Nador, Tanger, Fez en Casablanca. Royal Air Maroc zal vliegen op Casablanca, Fez, Oujda, Marrakech en Rabat.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is met een verklaring gekomen om meer uitleg te geven over de heropening van de grenzen. In de verklaring staat dat kinderen onder 11 jaar geen PCR-test nodig hebben.

In de verklaring zegt het ministerie ook het volgende: ‘Vanwege het uitzonderlijke karakter van de operatie is compensatie tussen luchtvaartmaatschappijen onmogelijk geworden vanwege juridische en praktische overwegingen. Daarom worden alleen tickets gekocht van Royal Air Maroc en Air Arabia geaccepteerd.’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.