Gemeenteraadsleden Al Hoceima vluchten naar Europa

De regeringsgezinde nieuwssite Dalil Rif, die dichtbij de provinciale autoriteiten staat, meldt dat een aantal gemeenteraadsleden van verschillende politieke partijen in de provincie Al Hoceima voor een illegaal verblijf in Europa hebben gekozen dan de terugkeer naar Arif.

Dezelfde bron vervolgt dat deze groep, bestaande uit leden van de raad, maar ook vice-voorzitters en zelfs voorzitters van gemeenteraden, weigerden terug te keren naar Arif na het verstrijken van hun toeristenvisa, aldus Dalil Rif.

Sinds het gewelddadig optreden van Marokko tegen de vreedzame protesten van de Riffijnse volksbeweging zijn duizenden Riffijnen hun gebied ontvlucht richting Europa. Voornamelijk uit de zwaar gemilitariseerde provincie Al Hoceima, dat sinds 1958 een militaire zone is door een koninklijk decreet.

Terwijl de Riffijnen, onder toeziend oog van het regime, de zee oversteken naar Europa, worden andere bevolkingsgroepen gestimuleerd om zich in de regio te vestigen. Zowel de lokale inwoners als de activisten zeggen dat dit een bewust beleid is van Marokko om de demografie in Arif te veranderen om de identiteit van dit gebied te doen verdwijnen.

Lees ook:

Lokale bestuurder in Nador kiest voor illegale immigratie

Migratiestroom richting Spanje breekt alle records

Militaire voertuigen rijden door Ait Bouayach richting Alhoceima (Video)