Gemeenteraadslid Al Hoceima wordt bedreigd na bericht over vriendjespolitiek

Het regionaal directoraat van het ministerie van Cultuur in Al Hoceima organiseerde een competitie voor talenten van de provincie. Jongeren konden foto’s, video’s etc sturen en de winnaar werd gekozen aan de hand van de meeste likes.

De competitie werd gewonnen door de dochter van de directeur van het regionaal directoraat van het ministerie van Cultuur. Het meisje behaalde 1.534 stemmen mede dankzij de directeur die haar bericht deelde met de oproep om op haar te stemmen.

Gemeenteraadslid Fouad Benali heeft op zijn Facebookaccount gezegd dat de eigenlijke winnaar iemand anders had moeten zijn. De jongen, geen familie van de directeur, had 2014 stemmen maar zakte ineens naar 866 stemmen. Op deze manier ging de prijs naar de dochter van de directeur.

Fouad Benali heeft hierna twee bedreigingen ontvangen. In een van de berichten wordt hem verteld zich te bemoeien met eigen zaken ondanks dat hij een volksvertegenwoordiger is die als taak heeft de belangen van de inwoners van de stad Al Hoceima te behartigen.

Het ‘Huis van Cultuur in Al Hoceima’ kwam met een verklaring waarin de vervalsing wordt ontkend. De verklaring spreekt over een haatcampagne tegen de directeur en beweert dat de nummer 1 vals speelde door likes uit Azië te kopen.