Gesprek FHRO en Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken

Vandaag heeft er een gesprek plaatsgevonden op het kantoor van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (FOD BuZa) & Human Rights Organization (FHRO) in Brussel over de huidige situatie in Arif.

Samen met de contactpersoon van FOD BuZa heeft FHRO de laatste stand van zaken besproken omtrent de situatie in Arif, de initiatieven die plaatsvinden of hebben plaatsgevonden op Europees en landelijk niveau, de werkzaamheden van ‘The Friends Of The Rif’ in het Europees Parlement en de situatie in België.

FOD BuZa werd ook op de hoogte gebracht van de hongerstaking van de Riffijnse politieke gevangenen, dat de Riffijnse gedetineerden gedwongen worden in het Arabisch te spreken met hun familieleden en andere zaken betreft de Riffijnse politieke gevangenen en de situatie in het algemeen in Arif.

Er is afgesproken dat FOD BuZa elke maand de nieuwsbrief ‘Rif Post’ krijgt van FHRO met daarin de laatste ontwikkelingen rondom de Riffijnse Volksbeweging. Daarnaast zijn er aantal initiatieven besproken die in België zullen plaatsvinden binnenkort.