Gestrande Amerikaan mishandeld in Marrakech vanwege corona (video)

De Marokkaanse politie is met een verklaring gekomen naar aanleiding van een video die op sociale media circuleert. In de video zegt een gestrande Amerikaanse toerist dat hij mishandeld werd omdat de buurtbewoners denken dat hij het coronavirus heeft.

De Amerikaan zegt dat een groep buurtbewoners naar het hostel waarin hij verblijft kwamen en hem en de eigenaar van de riad hebben mishandeld. De politie kwam ter plaatse en de Amerikaan werd meegenomen naar het ziekenhuis. De eigenaar van de riad, een Marokkaan met de naam Samir, zegt dat de toerist meegenomen werd om te controleren of hij besmet was met het coronavirus.

In de video vroeg Samir de autoriteiten om op te treden omdat de buurtbewoners hen bedreigen met de dood omdat ze denken dat de Amerikaan het coronavirus verspreidt. Samir zei dat ze hebben gewacht tot het donker werd om in het hostel te komen uit angst dat ze weer aangevallen worden door de buurtbewoners.

Volgens de verklaring van de politie is de video opgenomen op 30 maart. De zaak zou al in behandeling zijn bij de politie van het district Gueliz, aldus de Marokkaanse krant Assabah.

Spoel door voor Engels

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.