Gestrande Marokkaan wil Spanje aanklagen

Het Marokkaans regimegezinde Hespress meldt dat een vereniging Spanje wil aanklagen voor de discriminatie van gestrande Spaanse Marokkanen.

Al Alami Assousi, voorzitter van de vereniging ‘Vrienden van het Marokkaanse volk in Spanje’ zei dat het Spanje was die de repatriëring van de gestrande Marokkanen weigerde en niet Marokko. ”De vereniging nam via Nabila Mounib contact op met het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie bevestigde dat Marokko geen bezwaar heeft tegen de repatriëring van gestrande Marokkanen naar Spanje”, aldus Al Alami Assoussi die volgens onze bronnen uit Spanje onderdeel uitmaakt van de lange arm van Rabat in Spanje.

Al Alami beschuldigt Spanje van racisme en leugens: ”Spanje repatrieerde alleen burgers die zuiver Spaans bloed hebben” hij voegt eraan toe ”het Spaanse ministerie van Buitenlandse beweert dat het Marokko is die de repatriëring van gestrande Marokkanen weigert, wat een leugen is, omdat wij contact hebben opgenomen met het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die ons verzekerde dat ze niet tegen repatriëring was.

Al Alami beschuldigt de Spaanse functionarissen van het verkondigen van leugens over Marokko en het beledigen van dat land. Tegen het regimegezinde Hespress verklaarde hij dat Marokko de repatriëring van in Spanje wonende Marokkanen niet heeft verhinderd omdat de Marokkanen in andere landen, zoals Nederland en België wel zijn gerepatrieerd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.