Gevechtsvliegtuigen de lucht in nadat een chartervliegtuig uit Tanger verdween

Gisteren stegen om 08:30 lokale tijd twee gevechtsvliegtuigen van de Italiaanse luchtmacht op vanaf de Grosseto luchtmachtbasis. De twee Eurofighter Typhoons hadden de opdracht een Oekraïense Vulkan Air Antonov An-26 te lokaliseren, nadat de Italiaanse luchtvaartautoriteiten het contact hadden verloren met haar.

Het Oekraïense Vulkan Air Antonov An-26 was vertrokken vanuit Tanger en had Rome FCO als bestemming. Toen het vliegtuig het Italiaanse luchtruim naderde verdween het van de radar. De gevechtspiloten wisten het vliegtuig te lokaliseren en nadat de piloot gebaarde dat alles in orde was, escorteerden de twee Eurofighters het vliegtuig naar de luchthaven.

Deze Oekraïense chartervliegtuigen worden vaak ingehuurd door het Marokkaanse staatsbedrijf Royal Air Maroc (RAM). De passagiers hebben vaker geklaagd over de slechte staat waarin deze vliegtuigen verkeren, maar Royal Air Maroc geeft geen gehoor aan de klachten van de passagiers. Al enige tijd kampt het bedrijf met interne problemen die tot vele vertragingen en annuleringen hebben geleid.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.