Gewonden en arrestanten bij protest tegen armoede in Castillejos (video)

Afgelopen nacht hebben inwoners van Castillejos (Fnideq) geprotesteerd tegen de verslechterende leefomstandigheden in hun stad.

De inwoners lijden door de coronamaatregelen, maar de lokale economie lijdt vooral sinds het besluit van het regime om de grens met Ceuta te sluiten. Duizenden mensen die leefden van de smokkel van goederen uit de Spaanse enclave hebben sindsdien hun enige inkomstenbron verloren.

Deze slachtoffers van het besluit van Rabat hadden het regime meerdere malen gevraagd om een alternatief. Hun verzoeken werden echter niet gehoord.

De inwoners van de stad riepen elkaar op via sociale media om een demonstratie te organiseren. Het regime was voorbereid en bracht grote aantallen repressietroepen naar de stad.

Toen de demonstratie begon zette Rabat de repressietroepen in die geweld gebruikten om de betogers uit elkaar te verjagen. Een onbekend aantal demonstranten raakte daarbij gewond en minstens twee personen zijn gearresteerd.

In sommige gebieden van de stad verzetten de betogers zich tegen de repressietroepen en mondde het protest uit in confrontaties tussen beide groepen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.