Gezin en tientallen jongeren ontvluchten de Marokkaanse repressie in Arif

Foto uit het archief

In de afgelopen 48 uur heeft de Spaanse kustwacht meerdere migrantenbootjes gered voor de kust van Andalusië. Aan boord van de bootjes waren onder meer minderjarigen en een compleet gezin.

Op zondag 12 september werden drie migratiebootjes gered. De eerste boot had zeven Riffijnen aan boord, waaronder een vrouw en drie kinderen. De tweede boot had 22 migranten aan boord, vooral jongeren uit Ait Bouayach en Imzouren. De derde boot had 32 Riffijnse migranten aan boord, met name jongeren uit Bouyafar. Op dezelfde dag werden ook drie Riffijnse migranten uit Al Hoceima gered, zij gebruikten een jetski om de oversteek te maken. Drie andere jongeren uit Aroui wisten de Spaanse kust te bereiken met een jetski, zij gaven zich over aan de politie waarna ze overgebracht werden naar Motril.

Gisteren, maandag 13 september, heeft de Spaanse kustwacht een migratiebootje gered met 14 Riffijnen aan boord. Dezelfde dag werden ook drie Riffijnen gered die een jetski gebruikten om de Middellandse Zee over te steken. De drie komen uit de stad Imzouren, in de gemilitariseerde provincie Al Hoceima.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.