Gezin in Nador dakloos na sloop huis door autoriteiten (video)

De Marokkaanse autoriteiten hebben begin deze week een huis gesloopt in Laarassa in de provincie Nador. De autoriteiten zeggen dat het huis geen bouwvergunning heeft en daarom weg moet. Inwoners van Laarassa zeggen dat de meeste huizen in het dorp geen bouwvergunningen hebben omdat die niet te verkrijgen zijn.

De vrouw zegt dat ze als schoonmaakster werkt en geld heeft geleend om een onderdak te bouwen voor haar kinderen. Ze vraagt zich af hoe ze de lening terug kan betalen en waar haar jonge kinderen nu moeten slapen.

De vrouw zegt dat de autoriteiten wel op de hoogte zijn dat ze een huis bouwt. De ambtenaren vertelden haar dat ze een oogje dicht zouden houden als ze in het weekend bouwt.

De vrouw kreeg solidariteit van haar buren die zeggen dat iedereen in het dorp haar hielpen om een onderdak te realiseren. De buurtbewoners zeggen dat het de tweede keer is dat haar huis gesloopt wordt. De buren van de vrouw beweren dat politici villa’s hebben gebouwd zonder een bouwvergunning. ‘Waarom worden deze machtige figuren niet lastiggevallen maar de armen wel?’, vragen ze zich af.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.