Ghali roept Marokko op info te geven over het lot van 75 ontvoerde burgers

De voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH), Aziz Ghali, zegt dat de vereniging 75 namen kreeg van ontvoerde en vermiste burgers wiens lot onbekend is.

Ghali riep de Marokkaanse staat op om het lot van deze mensen bekend te maken, schrijft Aham24. De voorzitter van AMDH merkte op dat de ”de Marokkaanse Nationale Raad voor de Mensenrechten” (CNDH) het slechts over 6 gevallen heeft, wat niet waar is.

Aziz Ghali zei tijdens een bijeenkomst van de ‘Parti Socialiste Unifié’ over de achteruitgang van de mensenrechtensituatie in Marokko dat er geen vooruitgang was om over achteruitgang te spreken.

De voorzitter van de grootste mensenrechtenorganisatie in Marokko zei dat de staat in 2015 een rapport had moeten indienen bij het VN-Comité tegen foltering. Maar dat is tot de dag van vandaag niet gebeurd.

Ghali zei ook dat Marokko in 2014 een rapport had moeten indienen bij het Comité voor de uitbanning van discriminatie van vrouwen en dat het uitgesteld werd tot 2020.

”Al het gepraat over een doorbraak in de mensenrechten sinds 1994 is er niet meer, dat werd duidelijk tijdens de Riffijnse volksbeweging”, zei Ghali.

Aziz Ghali zei dat zijn vereniging 465 willekeurige arrestaties registreerde in 2016. In 2017, het jaar waarin Marokko de Riffijnse volksbeweging met geweld onderdrukte, steeg het aantal willekeurige arrestaties die AMDH registreerde naar 1.900.

Lees ook: Ben Knapen verbloemt mensenrechtensituatie in Marokko omwille economische belangen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.