Ghannouchi wil een ‘Arabische Maghreb’ zonder Marokko

Rashid Ghannouchi, de voorzitter van het Tunesische parlement en hoofd van de islamistische Ennahda-partij, pleitte deze week voor een Arabische Maghreb Unie die alleen Libië, Algerije en Tunesië omvat, meldden de media waaronder Rue20.

De Tunesische functionaris maakte de opmerkingen in een recent interview met Radio Diwan FM. In het interview riep Ghannouchi op tot het opnieuw lanceren van wat hij beschreef als de driehoek van de Arabische Maghreb Unie, bestaande uit Libië, Algerije en Tunesië.
“Dit zou het uitgangspunt moeten zijn om de droom van de Arabische Maghreb Unie, die de problemen van Tunesië zal helpen oplossen, nieuw leven in te blazen”, stelde hij.

Pan-Arabische fascisten in Marokko en Mauritanië zijn niet blij met de uitspraak van de Tunesiër en vinden dat hij ze onterecht buiten sluit.

De racistische ‘Unie van de Arabische Maghreb’ werd opgericht in 1989 in Marrakech, dat ooit de hoofdstad was van verschillende Amazigh dynastieën, en bestaat officieel uit de volgende vijf landen: Algerije, Libië, Marokko, Mauritanië en Tunesië. Deze racistische unie werd dood geboren, niet alleen door de ruzie om de Westelijke Sahara maar ook door de dood en de val van pan-Arabische dictators die het pan-Arab fascisme in Noord-Afrika financierden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.