Gratis parkeerplaatsen in de stad Al Hoceima

De lokale autoriteiten in de stad Al Hoceima hebben in de belangrijkste parkeerplaatsen van de stad borden geplaatst (zie foto onderaan) die aangeven dat het parkeren gratis is. Dit idee is bedoeld om de valse parkeerwachters waarmee de stad kampt tegen te gaan.

In Al Hoceima en vele andere steden verschijnen, vooral in de zomer, zelfbenoemde parkeerwachters die geld vragen van auto-eigenaren in ruil voor het parkeren van hun auto op parkeerplaatsen die gratis zijn.

De stad Al Hoceima heeft de borden geplaatst in de volgende parkeerplaatsen:

  • Parkeerplaats bij Quemado-strand en omgeving.
  • Parkeerplaats bij Carabonita, van het strand tot aan de hoofdweg en omgeving.
  • Parkeerplaats bij bij beide poorten van het stadion en de omgeving rondom het stadion.
  • Parkeerplaats bij winkelcomplex/ssouq Mirador, zowel binnen als buiten.
  • Parkeerplaats bij de boulevard (Cornich) Sabadilla en de weg die vanuit daar leidt naar Bades.

De gemeenteraadslid van Al Hoceima, Fouad Benali, die zich heeft ingezet voor dit idee zegt dat dit jaar in heel de stad Al Hoceima gratis parkeren is. ”Over het algemeen heeft niemand de bevoegdheid geld te vragen in ruil voor het parkeren van je auto waar en wanneer dan ook in geheel de stad Al Hoceima”, zei Fouad Benali op zijn Facebookaccount.

Een tip voor onze lezers die dit jaar naar Al Hoceima gaan: Mocht je alsnog een zelfbenoemde parkeerwachter willen betalen/helpen dan is het bedrag van 6 doro (0.30 €) de gangbare tarief voor het parkeren van 1 auto voor een hele dag. Graag enkel degenen helpen die een familie onderhouden of een student die voor zijn studie spaart.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.