Grote aantallen Marokkaanse repressietroepen gearriveerd in Al Hoceima

Morgen wordt de moord op Mohfin Fikri herdacht in Parijs, in Arif zijn er ook oproepen om Mohsin Fikri en het begin van de Riffijnse volksbeweging te herdenken.  Vandaag zijn echter grote aantallen Marokkaanse repressietroepen gearriveerd in de reeds gemilitariseerde provincie Al Hoceima. Marokko wil hiermee de lokale bevolking bang maken en eventuele protesten vroegtijdig de kop in drukken.

Een lokaal comité had een verzoek ingediend om de moord op Mohsin Fikri aanstaande maandag te herdenken. Marokko heeft het verzoek geweigerd, wat betekent dat elke vorm van herdenking beantwoord zal worden met geweld.

Op 28 oktober 2016 werd de Riffijnse visverkoper Mohsin Fikri vermorzeld in een vuilniswagen voor het gebouw van de ”rechtbank” in de stad Al Hoceima. De moord was in opdracht van een Marokkaanse agent die de vuilnismannen de opdracht gaf om Mohsin te vermorzelen “than mmo”, Arabisch voor ”verpletter zijn moer”. De afschuwelijke moord op de zoveelste onschuldige Riffijnse burger ontketende een vreedzame volksbeweging die beantwoord werd vanuit Rabat met geweld, moord, arrestaties, marteling en lange gevangenisstraffen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.