Haagse moskee omzeilt coronaregels voor propaganda

De Haagse moskee El Islam biedt vanavond hun bezoekers de mogelijkheid aan de beladen wedstrijd Marokko-Algerije in eigen gebouw te komen kijken. Deze moskee, aangevoerd door Bakkali El Khammar geldt van oudsher als een zwaar bolwerk van de Marokkaanse lange arm.

In de flyer die verspreid wordt op sociale media staat: ‘Jullie zijn welkom zaterdag om 20:00 in de buitenzaal van moskee El Islam om gezamenlijk de wedstrijd tussen de broeders Marokko en Algerije in de Arab Cup te volgen.

Extra curieus vandaag de dag is dat een religieuze instelling, die onder het mom van godsdienstvrijheid, coronaregels mag omzeilen. Burgermeester Jan van Zanen zal daar niet blij mee zijn.

Tussen Marokko en Algerije botert het al een tijdje niet. Beide buurlanden verkeren in een koude oorlogstemming sinds de erkenning van de annexatie van de Westelijke Sahara door de voormalige Amerikaanse president Trump. De laatste periode gaat het alleen maar slechter. De normalisatie van de banden tussen het Allawistisch koninkrijk en Israël heeft de onderlinge verhouding alleen maar verergerd.  

In de nationalistische strategie van het Allawistisch koninkrijk wordt de diaspora ook niet bespaard. De lange arm van Rabat is de laatste periode op verschillende manieren actief bezig de hoofden en harten van ex-onderdanen voor zich te winnen. Sport en religie zijn effectieve middelen. Het komt het regime daarom goed uit deze combinatie maximaal uit te buiten om indoctrinatie van Nederlandse moskeegangers te bewerkstelligen.

Lees ook: Lange arm Rabat roept op tot mobilisatie voor Marokko (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.