Haatzaaier en Riffijnen bestrijder Khoulani verdacht van zorgfraude

Op 11 maart 2019 moet Khoulani voor de politierechter verschijnen. De politicus en oprichter van de Partij van de Eenheid en een familielid, worden verdacht van fraude. Hierbij lijkt er sprake te zijn van een georganiseerd verband. De acht verdachten hebben valse facturen van honderden euro’s per persoon ingediend van dezelfde klinieken en apothekers in Marokko. Verschillende zorgverzekeraars zijn op deze manier opgelicht, aldus het OM.

In een reactie stelt Khoulani niets fout te hebben gedaan. Hij zegt in Marokko te zijn behandeld voor een longontsteking. Vervolgens heeft hij ‘via tussenpersonen’ facturen gevraagd van die behandeling. ,,Daar zal iets mee fout zijn gegaan. Marokko is een derdewereldland. Die stukken zullen niet goed zijn opgemaakt. Maar ik heb daar niets mee van doen. De fout ligt in Marokko.”

Dat Khoulani gebruik maakt van corruptie in Marokko, kan een belangrijke reden zijn waarom hij tegen vreedzame demonstraties is in Marokko. In het verleden heeft Khoulani meerdere malen het Marokkaanse regime geprezen en beweerd dat Riffijnen en Marokkanen die vreedzaam demonstreren voor basale rechten; tegen corruptie en voor vrouwen- en kinderrechten, op zoek zijn naar fitna (ellende/kwaad). Als reactie op de aanklacht geeft Khoulani nu als oorzaak dat het aan Marokko ligt en Marokko een derdewereldland is.

Khoulani staat in Nederland bekend als een aanhanger van terroristen en het Marokkaanse regime. In juni 2014 schreef hij op zijn Facebookpagina ‘Leve ISIS’. En prees hiermee de terroristische organisatie voor de misdaden in het Midden-Oosten en de aanslagen in Europa.

Naast de vervolging voor zorgfraude en het aanprijzen van ISIS, zal Khoulani zich ook nog moeten verantwoorden voor een aantal uitspraken tegen de Utrechtse Anneke Brons. Hij wordt door het OM vervolgd wegens uitspraken als ‘Blonde teef’, ‘achterlijk dom wijf’ en een ingesproken bericht met beledigingen als ‘Weet je wat achterlijk is? Die lelijke, lelijke bleke kop van je’.

 

Tekst: Wij zijn Riffijnen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.