Hamas hekelt normalisatie banden tussen Marokko en Israël

Jeruzalem

Hamas veroordeelde vandaag de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, schrijft het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency.

“We veroordelen de ondertekening van de normalisatieovereenkomst tussen Marokko en de Israëlische bezetting, en we beschouwen het als een grote teleurstelling voor het Palestijnse volk en hun zaak”, zei Hamas-woordvoerder Sami Abu Zuhri op Twitter.

De woordvoerder uitte ook zijn ontevredenheid over ”de ondertekening van de overeenkomst door de premier, Saadeddine El Othmani, en beschouwde het als een grote mislukking voor de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling”. Abu Zuhri riep op ‘om deze fout te corrigeren om de status van Marokko en de geschiedenis van de partij te behouden”.

Opvallend is dat de Palestijn enkel de premier bekritiseerde ondanks het feit dat de opdrachtgever Mohamed 6 is, die tevens de voorzitter van het Al Quds-Comité is. De Allawitische monarch verwelkomde gisteren een Israëlische en Amerikaanse delegatie. De drie landen ondertekenden een gezamenlijke overeenkomst. De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, zei dat deze overeenkomst ‘een stappenplan vormt voor samenwerking tussen Marokko, Israël en de VS, of het nu gaat om de afspraken die hebben plaatsgevonden over het Westelijke Sahara-dossier, de Marokkaans-Israëlische betrekkingen of het tot stand brengen van veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten in het algemeen’.

Lees ook: Mohamed 6 ontvangt Israëlische delegatie en leidt ondertekening overeenkomst

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.