Hamid El Mahdaoui genomineerd voor een RSF-prijs

De Marokkaanse journalist Hamid El Mahdaoui die vast zit voor zijn steun aan de Riffijnse volksbeweging is genomineerd voor de Press Freedom Awards. Een prijs in het leven geroepen door de organisatie Reporters Without Borders (RSF). De prijsuitreiking zal plaats vinden op 8 november 2018 in London.

Hamid El Mahdaoui, die veroordeeld is tot 3 jaar celstraf, strijdt samen met de Italiaanse Paolo Borrometi, De Indiase Swati Chaturvedi en de Turkse Çiğdem Toker voor de Prijs voor Moed. een van de vier prijzen die uitgereikt zullen worden.

De RSF-prijs voor de vrijheid van de pers werd in 1992 opgericht en levert jaarlijks een bijdrage aan de bevordering van de vrijheid van informatie door journalisten en media te belonen die zich hebben onderscheiden in het verdedigen of bevorderen van de vrijheid van informatie.

De kritische journalist Hamid El Mahdaoui is op 20 juli 2017 opgepakt in Al Hoceima, vlak voor de start van de demonstratie waarbij Imad El Attabi doodgeschoten werd door Marokkaanse repressietroepen. Op 28 juni 2018 werd de journalist veroordeeld tot 3 jaar celstraf, volgens de rechtbank in Casablanca heeft Hamid El Mahdaoui ‘een dreiging voor de interne staatsveiligheid niet gemeld aan de autoriteiten’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.