Handlangers Marokkaanse ambassade niet blij met Nederlands asielbeleid voor Riffijnen

Afgelopen zaterdag berichtte Arif News dat Nederland Marokko niet meer als een veilig land beschouwt voor Riffijnse activisten en journalisten. Het bericht verspreidde zich snel en het ziet er naar uit dat het ook de Marokkaanse ambassade en haar handlangers heeft bereikt.

Een van deze handlangers, Mohammed Elboukri, die onlangs onderscheiden werd door de Marokkaanse consul en ambassadeur voor de bewezen diensten, publiceerde gisteren op zijn tijdlijn een brief gericht aan staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol. Daarin zegt hij: ‘Allereerst moet u weten dat Marokkanen in Nederland, ongeacht of ze een dubbele nationaliteit hebben, onderdanen zijn van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, moge God hem bijstaan ​​en steunen’. In de brief staat ook dat ‘de woorden van de Nederlandse staatssecretaris niks waard zijn voor Marokko, de staat van de instellingen en het eeuwenoude koninkrijk. Het behoeft geen lessen van de Nederlandse staat.’

Mohamed El Boukri is geen onbekende in de consulaatkringen. Eind 2019 haalde hij fel uit naar de Nederlandse regering, D66 en Nederlanders die af willen van hun Marokkaanse nationaliteit. Dit deed hij namens een ‘consulaatvereniging’ genaamd ‘Het Solidariteitsverbond voor Marokkaanse verenigingen in Nederland’, waarvan het bestuur bestaat uit Mahjoub Harfaoui, Tayeb Lemmouh en Mohammed Elboukri.

De dreigementen aan de Nederlandse burgers werden gepubliceerd in ‘Telegraaf Mensheid Algemeen Politiek‘ die beheerd wordt door een andere handlanger van de Marokkaanse ambassade genaamd Al Idrissi Fakir. Deze zelfbenoemde ‘krant’ bericht enkel over de activiteiten van de Marokkaanse ambassade en consulaten in Nederland en de Marokkaanse koning.

In de bovengenoemde ‘ambassadekrant’ werden drie teksten gepubliceerd over het manifest dat in 2019 verscheen. In deze teksten ‘waarschuwt’ de vereniging van Elboukri ‘de verraders en huurlingen’ die D66 bijstaan. De vereniging veroordeelt ook de ‘Nederlandse bemoeienis met Marokkaanse zaken’.

Elboukri, zijn vereniging en de ‘ambassadekrant’ beweerden ook dat Nederland van plan is alle Nederlanders met een Marokkaanse nationaliteit te dwingen afstand te nemen van de laatste. In het artikel staat ook dat Elboukri en zijn vereniging langs de Nederlandse steden zullen afreizen om de Marokkanen te waarschuwen voor de gevaren die het Marokkaanse koninkrijk en haar eenheid dreigen. Het artikel werd afgesloten met het uitmaken van Nederlanders die af willen van hun Marokkaanse nationaliteit voor verraders en de leus ‘Allah, het vaderland en de koning’. Het artikel is gesigneerd door ene Hassan Taghzouti.

In een tweede artikel staat dat Nederland de ‘eisen van de verraders en huurlingen’ gebruikt om onmenselijke doelen te behalen die in strijd zijn met alle internationale rechten. Het artikel wordt afgesloten met: ‘Turkije heeft Nederland een halte toegeroepen omdat het haar burgers (in Nederland) organiseerde om stevig te staan tegen de manoeuvres van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken’.

In het derde artikel wordt weer herhaald dat Nederland Marokko wil dwingen om de nationaliteit van Nederlanders met een tweede nationaliteit te laten vallen. De schrijvers zeggen dat ze juist de Nederlandse nationaliteit zullen laten vallen. Het artikel daagt ook de Nederlandse regering uit en zegt ‘de woorden van de (Nederlandse) regering niks waard zijn’. De leus ‘Allah, het vaderland en de koning’ werd herhaald evenals de mededeling dat Mohamed Elboukri een rondleiding zal maken om ‘de Marokkanen te informeren’.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.