Handlangers Marokkaanse staat in Nederland riskeren zes jaar gevangenisstraf

De Nederlandse regering stelt nieuwe vormen van spionage strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid gister bekendmaakte. In de nieuwe wet worden naast het schenden van staats- en bedrijfsgeheimen, ook het volgen van personen, het plegen van sabotage en het verspreiden van informatie ook strafbaar. De overtreders kunnen rekenen een gevangenisstraf van maximaal zes jaar. 

De aanpak van spionagepraktijken richt zich ook op buitenlandse staten, zoals Marokko dat de laatste jaren druk en invloed probeert uit te oefenen binnen de Marokkaans/Riffijns-Nederlandse gemeenschap. Deze zogenaamde diasporaspionage gebeurt volgens de Nederlandse regering openlijk en heimelijk. “Er worden gegevens verzameld en wordt er geprobeerd burgers uit deze gemeenschappen te beïnvloeden vanuit een eigen intern veiligheidsbelang”, staat te lezen in een verklaring van minister Yeşilgöz-Zegerius. 

De minister vervolgt: “daarbij wordt er niet voor teruggedeinsd om leden van de gemeenschappen te mobiliseren om tegenstanders en critici binnen die gemeenschappen de mond te snoeren of onder druk te zetten om anderszins mee te werken”. Deze gedragingen en praktijken worden ook strafbaar volgens de minister.  

Herkenbare situaties in de Marokkaans/Riffijns-Nederlandse gemeenschap. Vanuit verschillende kanten wordt al een tijdje gewaarschuwd tegen de lange arm van Rabat. 

ArifNews publiceert ook regelmatig over de intimiderende en ondermijnende praktijken van de handlangers van Rabat.  

Lees ook:

Lange arm Rabat roept op tot mobilisatie voor Marokko (video)

Lange arm Rabat in Nederland steunt chantagepolitiek Mohamed 6 tegen EU

Ontkenner invloed Marokkaanse ambassade Bouhalhoul krijgt oorkonde van de ambassade

Handlangers Marokkaanse ambassade niet blij met Nederlands asielbeleid voor Riffijnen

‘Moskee’ Al Kabir in dienst van het Marokkaanse regime

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.