Herdenking 100 jaar Anoual in Roosendaal

Bades Foundation en Rif Shop hebben gisteren-in samenwerking met Café City- een evenement georganiseerd ter herdenking van 100 jaar Anoual.

De avond begon met de inauguratie van een boekenkast toegewijd aan onderwerpen over Arif. Bezoekers van de eetcafé kunnen uit de ruim 50 boeken, in verschillende talen, kiezen om te lezen. In de toekomst zal de boekenkast blijven aangevuld worden om de bezoekers meer keuze te geven.

Dr. Mhamed El Abdouni, schrijver van onder meer ‘Abdelkrim en de Riffijnse Republiek’ begon de avond met een lezing over Arif, de Riffijnse geschiedenis en de verantwoordelijkheid van de Riffijnen in Europa om hun identiteit en geschiedenis te koesteren en door te geven.

Na de lezing van dr. El Abdouni volgden vragen vanuit het publiek dat uit België en Nederland kwam. Er volgde een zeer waardevolle discussie, ook tussen het publiek zelf.

Na een korte muziekpauze hadden de uitgenodigde gasten gelegenheid om te netwerken en te brainstormen over toekomstige plannen en evenementen. Het eerste waar iedereen het overeen waren is de viering van de Riffijnse Onafhankelijkheidsdag op 18 september in een grotere ruimte.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.