Herder Hamid Baali doodgevroren teruggevonden

Een schapenherder uit de Atlas vertrok vorige week van zijn dorp Tanchrarramt om zijn schapen in de Bouyablanberg terug te brengen. De schapenherder, Hamid Baali, werd omsingeld door sneeuw. De dorpelingen vroegen de autoriteiten in te grijpen en een zoekactie te starten, maar hun verzoek werd genegeerd. Pas nadat zijn verdwijning de nodige aandacht kreeg op social media stuurden de autoriteiten een kleine team om hem te zoeken.

Na zes dagen vermist te zijn werd het slachtoffer gisteren teruggevonden door de dorpelingen. Hamid was doodgevroren en bijna geheel bedekt met sneeuw. Een deel van zijn schapen was ook doodgevroren, de rest is gered door de dorpelingen.

Jaarlijks eist de sneeuwval verschillende levens van Imazighen, vooral in de Atlas. Door het gebrek aan wegen en andere infrastructuur worden sommigen dorpen voor weken of maanden afgesloten van de buitenwereld. Ondanks dat de Atlas rijk is aan mineralen, bossen en water wordt het gebied gemarginaliseerd door het regime in Rabat als onderdeel van de racistische arabiseringspolitiek.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.