Hespress bekritiseert BBC vanwege hasjdocumentaire

De regeringsgezinde Hespress is vandaag met een artikel gekomen om de BBC en haar documentaire in diskrediet te brengen.
Hespress negeerde in haar artikel de namen die zijn genoemd in de documentaire van drugsbarons die publieke functies bekleden en zette de focus enkel op 1 persoon die geïnterviewd werd door de BBC-journalist.

Volgens Hespress werd deze ramqaddam (wijkverklikker) ontslagen door de Marokkaanse autoriteiten wegens ”incorrect gedrag”, wat dat precies inhield werd niet gespecificeerd.

Hespress zegt dat deze ex-wijkverklikker hierna naar Melilla vluchtte waar hij asiel heeft aangevraagd. Hespress, dat door velen ”spreekbuis van het regime” wordt genoemd, beweert dat Mohamed El Khoulali heeft gelogen en dat de politie in het verleden een onderzoek deed na soortgelijke uitspraken. Het resultaat van dat onderzoek is volgens Hespress: ”De aantijgingen kwaadaardige uitspraken waren”.

Dit gebruikte Hespress vervolgens om BBC en de documentaire in diskrediet te brengen. Echter, in Arif is het algemeen bekend dat de praktijken die Mohamed El Khoulali noemde wijdverspreid zijn onder de Marokkaanse politie.

In dit kader beschikt Arif News over gedetailleerde informatie over soortgelijke praktijken van de Marokkaanse politie in de provincie Al Hoceima. Een jongeman die opgepakt werd toen hij een fles alcohol wilde verkopen werd opgepakt door de Marokkaanse politie. De jongeman mocht kiezen tussen een gevangenisstraf en een geldboete of geconfisqueerde hasj en alcohol verkopen voor de politie. De jongeman werd hiermee gechanteerd om verdovende middelen, die de Marokkaanse politie in beslag nam, door te verkopen voor hen. Toen de jongeman besloot ermee te stoppen werd hij ernstig mishandeld door Marokkaanse agenten.

De documentaire van de BBC gaat viraal op social media. Verschillende pagina’s hebben de documentaire gedeeld waarbij sommige meer dan 200.000 views telden. ”Het artikel van Hespress is een poging om die documentaire in twijfel te trekken omdat het groot publiek heeft bereikt en informatie bevat die nadelig is voor het regime, het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt”, aldus een Riffijnse activist die de berichtgeving van Hespress volgt.

Lees ook: 

Ex-medewerkers van Hespress: De nieuwssite doet alles voor geld

Khalid El Bachrioui: Gevlucht uit Nederland en beschermd door Marokko

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.