Hespress bekritiseert buitensporig politiegeweld in Nederland

De spreekbuis van het Marokkaanse regime, Hespress, heeft gisteren een artikel gewijd aan de anti lockdown protesten die plaats vinden in Nederland.

In het artikel, getiteld ‘gaan de lockdown en buitensporig politiegeweld een volksbeweging ontketenen in Nederland?‘, schreef Hespress dat het buitensporig politiegeweld de oorzaak was van de wijdverbreide rellen, verbranding van openbare en particuliere eigendommen, en de plundering van winkels.

Hespress zegt ook met de Marokkaanse gemeenschap in Nederland te hebben gesproken en vervolgde met: ‘Sommige activisten van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland spraken hun verbazing uit over de zegen van sommige politieke kringen voor dit buitensporige gebruik van geweld, wat in tegenspraak is met het officiële Nederlandse politieke discours in het licht van veel minder gewelddadige externe gebeurtenissen , daarbij verwijzend naar de mediapropaganda die door sommige Nederlandse kringen werd gelanceerd over de gebeurtenissen in de stad Al Hoceima in Marokko (Riffijnse volksbeweging). Geen daarvan was getuige van de omvang van geweld, arrestaties en het gebruik van interventiemethoden die door de Nederlandse civiele en militaire politie werden gebruikt tegen demonstranten die voor het eerst in veertig jaar in het land protesteren tegen de invoering van de avondklok’.

Wie deze ‘Marokkaanse activisten’ in Nederland zijn heeft Hespress niet gezegd. Maar wie de nieuwssite volgt weet dat het gaat om een paar handlangers van de Marokkaanse ambassade in Nederland die de website regelmatig promoot.

Opvallend is dat gisteren de Marokkaanse politie geweld gebruikte tegen protesterende docenten. Hespress uitte geen kritiek op het geweld maar publiceerde juist een verklaring van de Marokkaanse politie waarin dat geweld ontkend wordt.

 


 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.