Hespress spreekt over racisme tegen Marokkaanse spelers en de mogelijkheid dat Ihattaren voor Marokko kiest

De spreekbuis van Rabat Hespress meldt vandaag dat ‘Oussama Tennane Ihattaren steunt tegen de mediaracisme‘.

Volgens de Marokkaanse nieuwssite zei Oussama Tennane dat de Nederlandse ‘media niks hebben vermeld over Koopmeiners die rood kreeg. Maar toen Ihattaren zijn doelpunt vierde zagen we de media het opblazen om het beeld van de speler van Marokkaanse komaf zoveel mogelijk te schaden’. Hespress voegt toe: ‘De speler van het Marokkaanse elftal verwijst daarmee naar het mediaracisme betreft onderwerpen die te maken hebben met spelers van Marokkaanse komaf’.

Hespress zegt dat het niveau van Ihattaren daalde waardoor hij niet opgeroepen werd voor het Nederlandse elftal. ‘Wat de deur opende voor de mogelijkheid dat hij overweegt voor het Marokkaans elftal te kiezen, dat hij ongeveer 18 maanden geleden de rug had toekeerde.’

De Marokkaanse nieuwssite gaat verder en zegt: ‘Ihattaren speelde geen minuut in het Nederlands elftal, dat hij officieel verkoos boven het Marokkaans elftal, voordat zijn niveau aanzienlijk daalde in de afgelopen periode’. Hespress zegt dat dit mogelijk Ihattaren zal aanzetten om zijn sportnationaliteit te veranderen en voor het Marokkaans elftal te kiezen.

Volgens de spreekbuis van Rabat is het verwijderen van een instagramfoto in de Oranje-tenue door Ihattaren een signaal dat hij voor Marokko wil uitkomen.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.